Solaris

Denna druva har visat sig ha en hög motståndskraft mot sjukdomar och insekter och är därför populär bland odlare som vill minska användningen av kemiska bekämpningsmedel.

Vin som görs på Solaris-druvor har en frisk smakprofil med toner av citrus och tropisk frukt. Vinerna kan också ha en viss mineralitet och syra, vilket gör dem lämpliga för att para ihop med fisk och skaldjur.

Rondo

Denna druva är vanligtvis odlat i norra Europa och används huvudsakligen för att producera röda viner.

Druvorna är små och runda, med en tjockt skal och en hög sockerhalt.

Rödvin som görs på Rondo-druvor har en mörk färg och en fruktig smak med toner av körsbär, plommon och choklad. Vinerna är ofta mjuka och lena med en medelhög tanninstruktur, vilket gör dem lämpliga för att para ihop med kötträtter och ostar.

Frühburgunder

Frühburgunder är en blå druva som är nära besläktad till den vanligare druvsorten Pinot Noir. Denna druva är vanligtvis odlat i Tyskland och några andra delar av Europa, och används huvudsakligen för att producera röda viner. Frühburgunder-druvan har en tidigare mognadstid än Pinot Noir och är därför mindre utsatt för frost och kyla under hösten. Druvorna är små till medelstora med en mörk, blåaktig färg och ett tunt skal.

Rödvin som görs på Frühburgunder-druvor har en mörk färg och en fruktig smak med toner av körsbär, hallon och kryddor. Vinerna har ofta en hög tanninstruktur och en medelhög syrahalt, vilket gör dem lämpliga för att para ihop med rika kötträtter och kraftiga ostar.

Zweigelt

Denna druva är vanligtvis odlat i Österrike, men den odlas också i viss utsträckning i andra delar av Europa.

Rödvin som görs på Zweigelt-druvor har en djup, rubinröd färg och en frisk, fruktig smak med toner av körsbär, svarta vinbär och kryddor. Vinerna har en medelhög tanninstruktur och en hög syrahalt, vilket gör dem lämpliga för att para ihop med rika kötträtter, vilt och kraftiga ostar

Zweigelt-druvan används också ibland för att göra rosévin, som är ljusrosa till ljust röd i färgen och har en fruktig smak med en frisk syra.

Meny