Vår Historia

Vår passion för vin och vårt mod att ta itu med utmaningar ledde oss till att förvandla ett område utanför Norrköping från ett jordgubbsland till en vacker vinodling med namnet Chateau Backa. Tanken föddes i november 2019 efter ett besök på en vingård i Italien där vinstockarna stod vackert längs sluttningarna. Efter noggranna diskussioner beslutade vår familj att ta itu med utmaningen på ett ordentligt och professionellt sätt.

I april 2020 planterade vi våra första 150 vinstockar av druvorna Solaris, Rondo och Frühburgunder. Dessa gröna och blå druvor hittar ni längs sluttningen på vår familjegård. Under 2021 fortsatte vi vår expansion och planterade ytterligare 400 vinstockar bara ett stenkast från gården. Och 2022 blev ännu ett år av tillväxt då vi utökade vår odling med 700 vinstockar.

Chateau Backa är namngivet efter det vackra landet Frankrike, vars vin smakar utsökt och kan liva upp vilken dag som helst. Vi har genom åren rest runt till vinområden och funnit vårt hjärta hos den franska landsbygden och champagnens hemland. Vi är glada att kunna dela vår passion för vin med dig genom vår vackra vingård och de läckra druvorna som växer här på Chateau Backa.

Meny